zondag 24 februari 2008

Koekjes - 4cm diameter






Recept en werkwijze:

  • Samenstelling
200gr. zelfrijzende bloem (voor 40 koekjes)
125 gr. boter
4 eetlepes melk
100 gr. suiker
25 gr. vanillesuiker



  • Deeg bereiding
Boter smelten en de suikers (suiker en vanillesuiker) toevoegen, met de mixer 5min kloppen tot de suiker opgelost is

4 eetlepels melk toevoegen en goed mengen


Toevoegen van de zelfrijzende bloem en met een platte spatel of stevige pannelikker mengen tot een klefferige deeg bekomen wordt die niet aan de mengkom kleeft.
  • Deeg verwerking

Rol bolletjes van 2cm en leg ze op een bakpapier op de ovenplaat

Druk de bolletjes plat en maak er een kuiltje in met de pinkvinger


Vul het putje met wat konfituur


  • Bakken
In een voorverwarmde oven 210°C

Baktijd bij hetelucht 12 min

Baktijd gewone oven 15 min.


SMAKELIJK !

1 opmerking:

Bev and Ollie "O" zei

yumyum! these look yummy.